Designtuin met koivijver

Het tuinontwerp bij deze hypermoderne woning zet de architecturale kenmerken ervan in de verf. Tegelijk zorgt het vele groen voor een subliem contrast met de strak bepleisterde witte volumes. De materialen zijn maximaal in overeenstemming met die van de woning, terwijl de indeling van de tuin doordacht en dynamisch is. Een grandioos ontwerp met een opvallende koivijver als knappe waterpartij.

Magnifieke materialen en beplanting

De grote ruimte aan de straatzijde werd ingevuld met optimale verhoudingen tussen verharding en groene zones. Op de oprijlaan en het pad naar de voordeur liggen Schellevis-tegels en siergrind. Geflankeerd door een lange rij alu-plantenbakken met siergrassen en knap uitgelichte steeneiken. Voorts nog een frisse graszone, meerstammige krentenboompjes en hekwerk ingevlochten met hedera. In de achtertuin keren dezelfde materialen terug, aangevuld met vlonderterrassen, elementen in cortenstaal en hardhout voor een warme noot.

Architecturale overkapping en koivijver

Blikvanger is de verhoogde koivijver: een esthetisch en levendig waterelement. De strakke overkapping met lamellendak is ingericht met een comfy loungeset en vuurtafel – een luxe onthaastingsplek te midden een zee van uitbundig en gevarieerd groen. Qua architectuur vormt ze een perfecte match met de woning. Ook de loungezone met buitenkeuken op een verhoogde vlonder is een parel. Het gegroepeerde groen, de uitgekiende verlichting en de boeiende indeling dragen bij tot de geraffineerde schoonheid van het ontwerp.