Designtuin met zwembad en poolhouse

De lay-out van deze designtuin is grandioos en tegelijk praktisch. De vegetatie is het hele jaar door een lust voor het oog en toch onderhoudsarm. En de invulling met hoogwaardige materialen creƫert een aangename sfeer die het midden houdt tussen subtiliteit en uitbundigheid. Kortom, dit tuinontwerp geeft blijk van perfectionisme en een groot inlevingsvermogen.

Stijlvol en spannend

Om de designtuin af te stemmen op de tijdloos-klassieke uitstraling van de woning, bestaat de verharding uit materialen zoals oudhollandse Schellevis, klinkers en Greenwood-vlonders. Het doordachte patroon en de bedachtzame afwisseling zorgt voor een speelse dynamiek en een slimme tuinindeling. Muren met doorkijkjes, lamellen in cortenstaal en elegante boompjes maken van de omheining een fraai schouwspel. In de voortuin keren dezelfde materialen terug voor maximale uniformiteit. Knap detail: het zitelement in de grote alu-plantenbakken.

Adembenemend tableau

Het strakke zwembad is in de zomer een blikvanger, zonder dat het al te prominent oogt vanuit de woning. Hier geen overdaad aan kleur, maar een louter groen schouwspel in een veelheid aan vormen, texturen en hoogtes. Tussen het weelderige groen is er volop ruimte om te tafelen, zonnebaden en loungen. In het overkapte gedeelte met terrasbeglazing genieten de bewoners openheid bij mooi weer en transparante geslotenheid als het frisser wordt. Dit ontwerp getuigt van een grote vindingrijkheid, met knappe details op onvermoede plekjes.