Groene daktuin Dordrecht

Deze groene daktuin hoort bij het voormalige pakhuis Rhein Elbe in het historische centrum van Dordrecht. De buitenruimte neemt drie hoogteniveaus in en biedt een fantastisch uitzicht op eeuwenoude gebouwen. Het ontwerp houdt maximaal rekening met de charme van de historische omgeving. Dit is een daktuin op niveau – letterlijk en figuurlijk.

Privacy en comfort

Je loopt over een houten vlonder via een ‘luie trap’ naar het lagergelegen gedeelte. Op de middenverdieping zijn twee zithoeken. De eerste is afgebakend door antracietkleurige plantenbakken die beschermen tegen inkijk. In de andere staan een tafel en stoelen in textileen op een hardhouten vlonder. De plantenbakken in verschillende hoogtes en vormen delen de tuin op zonder hokjes te creëren. Ze zijn rijkelijk beplant voor blijvend groen in elk seizoen, en sfeervol uitgelicht met spots.

Stadse sfeer met groene toets

Via een stalen trap met natuurstenen treden bereik je de laagste ‘verdieping’ met een maatwerkkeuken in teak en een groen kookei. De keuken sluit aan op het overdekte verblijf met een glazen schuifwand. Eyecatchers in deze groene daktuin zijn de meerstammige Parrotia’s. Onderaan hun stammen groeien blauw bloeiende planten en siergrassen. Ook de paarse waterwand aan het einde van de zichtlijn springt in het oog. Deze tuin is als een privéoase die het beste van twee werelden combineert: een boeiende geschiedenis en een modern, evenwichtig en exclusief ontwerp.