Hedendaagse tuin met afwisseling

Voor de renovatie van deze riante tuin waren de eisen divers: strakke lijnen, een moderne invulling, een maatwerkoverkapping voor een loungeruimte, speelruimte voor de kinderen, plaats om gasten te ontvangen, onderhoudsvriendelijke beplanting, … Kortom: een hedendaagse tuin met volop variatie. Alle functies die de eigenaars wensten, werden netjes geïntegreerd.

Creatief met materialen

De bestaande overkapping werd verbreed en voorzien van een lichtstraat voor meer transparantie. Op het centrale gedeelte van de vloer ligt Oud-Hollandse tegelbestrating; aan de zijkanten liggen Greenwood-vlonderbanen. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de tuin, die uitnodigt om te ontdekken. De gevarieerde materialen doorbreken de rechtlijnigheid: vlonderplanken, maatwerk betonplaten in een doordachte geometrie, en Black Beauty-grind. Royale plantengroepen en decoratieve elementen garanderen het evenwicht tussen natuur en architectuur.

Veel groen, zicht op blauw

Het centrale tuingedeelte werd ingericht met een mengeling van betonlookelementen met weelderige siergrassen, buxusbollen en bollampen, strakke plantenbakken in zink en aluminium, en lage en hoge groenblijvende heesters. De grote eettafel onder het zonnezeil is ideaal om gasten te entertainen. Verderop is een parallel terras met een hangmat om te chillen. Voor de kinderen nog een riant speelveld, inclusief trampoline. En aan de waterkant? Relaxen maar onder de geknotte plataan. In deze hedendaagse tuin smelten esthetiek, comfort en functionaliteit samen.