Luxe tuin met zwembad

Bij deze statige villa met klassieke verhoudingen hoort een luxe tuin waarin de bewoners het goede leven vieren en de stress van zich afspoelen. De buitenruimte oogt groots en luisterrijk. Met veel symmetrie, zuiderse charme en een mix van matuur groen, getrimde graspartijen en gevarieerde beplanting. Kers op de taart: een bouwkundig zwembad met in het verlengde een overdekte spa.

Uitbundig groen

In de buitenruimte heerst opperste privacy dankzij het vele hoge groen rondom. De bestaande bomen werden grotendeels gehandhaafd, gesnoeid en aangevuld met lagere groenstructuren voor een ‘voller’ effect. De tuin krijgt daardoor een uitbundige uitstraling, met sterke structuren in alle seizoenen. De grote potten, bakken en vakken met een veelheid aan planten zorgen voor extra textuur, kleur en dynamiek. Elke vierkante centimeter werd benut om een grandioos effect te sorteren.

Luxe tuin, luxe invulling

Hoewel de beplanting in deze tuin een vooraanstaande rol speelt, is ook water manifest aanwezig. Het grote bouwkundige zwembad pronkt als een blauwe ader te midden van het groene decor. Na een verkwikkende duik stap je de verhoogde vlonder op om onder de overkapping te ontspannen in de spa – open en toch besloten, betrokken bij de tuin en tegelijk heel intiem. Tel hier nog design dining en loungesets bij, en je krijgt een luxe tuin die prima gedijt in het mondaine Het Gooi.