Parktuin met paarse accenten

De tuin bij deze bijzondere villa is even indrukwekkend als de woning zelf. De opvallende architectuur verzoent hypermoderne materialen in contrastrijk zwart-wit met onverwachte accenten en intrigerende lijnen. Het statige karakter keert terug in de ‘formele’ elementen van de tuin, zoals de graszones, de paden in grind en de symmetrische bomenrijen. Op het snijpunt tussen park en tuin.

Groene weelde

De vormgeving, materialen en invulling zijn geïnspireerd op de kubus die door het huis loopt en de zwarte shutters. Die aansluiting bij de bouwstijl was een belangrijke eis van de opdrachtgevers. Om de rechtlijnigheid te verzachten, werd veel matuur en jong groen aangeplant. Nu eens strak gesnoeid, dan weer speels en in een verrassende vormgeving. Een natuurspektakel van overheersend groen, aangevuld met paarse en witte klemtonen. Je waant je in deze tuin haast in een park met zoveel natuurschoon.

Ontwerp met x-factor

Het rechthoekige zwembad met zijn helderblauwe water wenkt naar een paradijselijk oord. Ernaast werd een groot poolhouse gebouwd met talloze wellnessfuncties. Ook de buitenmeubels zijn afgestemd op de strakke bouwstijl, met opvallende horizontale en verticale hardhouten latten. Kers op de taart: de eigenzinnige, quasi-futuristische bar – zeker als de paarse verlichting er zijn stempel op drukt. In dit oord staan ontspannen en genieten, het goede leven vieren en tafelen centraal. En dat alles in een stijl waarvoor superlatieven tekortschieten.