Patiotuin met water en vuur

In deze patiotuin is de hoofdrol voorbehouden voor de natuurelementen, harmonieus samengebracht in perfecte verhoudingen. Er heerst een boeiend evenwichtsspel tussen vuur en water, lucht en aarde. Het resultaat? Een ontwerp waarin de ruimtes ingenieus verstrengeld zijn, en tegelijk heel naturel aanvoelen.

Wand met visie

De patiotuin bestaat uit twee delen, gescheiden door een lichtblauwe muur met verticale uitsparingen. De wand zorgt zowel voor intimiteit als doorkijk. Hij biedt een verrassend venster op de knusse zithoek, zonder de troeven meteen bloot te geven. Aan de voorzijde stroomt het water door minimalistische RVS-buisjes. De verlichting creëert een dynamisch schouwspel van licht en schaduwen. Aansluitend op de woning liggen grote betontegels en staan hoge plantenbakken met groenblijvende siergrassen.

Mediterraanse toets

Het deels besloten loungegedeelte achter de wand met doorkijk is ingericht met gerieflijke banken en een imposante vuurtafel. Het geheel staat op een ‘zwevende’ houten vlonder van exterieurparket. Links zien we drie lichtblauwe zuilen, die weggelopen lijken uit de scheidingswand – een heel aparte ingreep. De grillige olijfbomen in de hoeken achteraan geven een mediterrane toets aan de ruimte. In combinatie met het andere karaktervolle groen, zorgt de beplanting voor een sterke structuur in deze patiotuin.