Strakke tuin met zwembad

De bestaande tuin bij een hypermoderne woning werd omgetoverd in een eigentijdse buitenruimte, met een maximum aan functies om te verpozen. Om de connectie tussen architectuur en exterieur te versterken, ligt de nadruk op een sterk ‘geraamte’, uitgebalanceerde verhoudingen en hoogwaardige materialen. Resultaat: een strakke tuin met zwembad, zonder franjes maar met een heuse wowfactor.

Harmonieuze verhoudingen

Het poolhouse heeft Ibiza-allures en een bestrating die antracietkleurige natuursteen combineert met een verhoogd vlonderterras. Ook elders zien we vlonders – op zonovergoten plekjes en bij de luxueuze loungeset rond een vuurtafel. De loungehoek heeft een wand met ingewerkte haardopslag, geflankeerd door sokkels. Qua materialen springen Schellevis-staptegels in het oog, aangevuld met klinkers en siergrind. De sokkels en plantenbakken zijn overwegend in aluminium. Er werd voor een sobere kleurstelling gekozen met overwegend wit en antraciet.

Design met veel groen

Sommige bomen en hagen werden gehandhaafd en gesnoeid. Tot de nieuwe beplanting behoren hoog- en meerstammige bomen, een mix van vaste planten en heesters, siergrassen en varens, en enkele bol- en knolgewassen voor een vleugje kleur. De doordachte lay-out, natuurlijke materialen, sfeerverlichting en luxueuze meubels scheppen een rustgevende sensatie waarin alles in evenwicht is. Deze parel van een designtuin met een maximum aan privacy is geordend in een compositie waarop je niet uitgekeken raakt. Alles vloeit vanzelfsprekend in elkaar over, en er is een esthetische wisselwerking tussen huis en tuin.