Tijdloze tuin met Infinity pool

Deze ruime tuin in Alblasserdam werd helemaal opnieuw ingericht, met een hoofdrol voor water en een infinity pool. De tuin en de omgeving lopen harmonieus in elkaar over. Het ontwerp is evenwichtig, duurzaam en met veel oog voor details. Er zijn volop mogelijkheden om te ontspannen, met een schitterend uitzicht op het water dat de woning omzoomt. En bovenal: een verrassende belijning die bijzondere perspectieven biedt.

Nature meets design

In deze tuin dragen alle elementen bij tot een rustig, harmonieus en hedendaags gevoel. Er is uitsluitend gewerkt met zachte tinten en materialen met een natuurlijke uitstraling. De vele bomen – waaronder fruitbomen, knotwilgen en wintergroene steeneiken – zorgen het hele jaar rond voor een groene structuur. Het paars van Salvia en lavendel brengt her en der een subtiel toefje kleur. Qua bestrating zien we Greenwood-planken voor het pad langs het zwembad en het zonneterras, antracietkleurige tegels in Oud-Hollandse Schellevis, siergrind Black Beauty en Charcoal-natuursteenstrips.

Blauw panorama

Opdat het zwembad het uitzicht niet zou domineren in de koude seizoenen, werd het nabij de waterkant geplaatst. Zo vergroot de infinity pool de illusie van een aansluitende waterlijn. Het bijzondere glasmozaïek geeft het bad karakter, terwijl de ingebouwde verlichting ’s avonds een sprookjesachtige sfeer schept. De achterkant van het bad heeft een verhoogd muurtje met glasmozaïek en een ingewerkte waterval. De meerstammige bomen in parasol-dakvorm lijken zó uit de Alblas op te doemen. Dit is een tot de verbeelding sprekend ontwerp in een al even feeërieke omgeving.