Villatuin met gastenverblijf

Deze villatuin – een kavel van maar liefst tien hectare – onderging een ingrijpende gedaantewisseling om aan te sluiten bij de make-over van de woning zelf. Een groot deel van de tuin is bosrijk, met veel naaldbomen en karaktervolle eiken. De pronkstukken van het ontwerp? Het oogverblindende gastenverblijf en het azuurblauwe zwembad. Beide dragen bij tot het vakantiegevoel op deze plek.

Uitzicht en doorkijk

De bewoners wilden een gastenverblijf voorzien van alle comfort, inclusief een wellnesszone met sauna. De houten constructie met veel glas zuigt de omgeving naar binnen. De grote glazen wand in het slaapvertrek trakteert de gasten op een verbluffend ontwaken, midden in een groene oase. De tweezijdige gashaard biedt een subtiele doorkijk naar het zwembad. Terwijl de minimalistische eetzone door de glazen vouwwand een weids uitzicht biedt op de tuin. Die pakt op zijn beurt uit met mooie zichtlijnen en terrassen met een eigen look and feel.

Strakke waterpartij

Het zwembad is sober en elegant, omzoomd door een terras in hoogwaardige materialen zoals natuursteen basaltegels en duurzaam buitenparket. Het wordt sfeervol uitgelicht met geïntegreerde ledlampjes, net zoals het gastenverblijf zelf. Een kunstzinnige fontein in een gracieuze boogvorm doorbreekt de rechtlijnigheid van het bad. Het overdekte loungeterras combineert een houten vloer en plafond met netjes gestucte muren. Een ideaal plekje om tot rust te komen. De grote potten met Agapanthus maken het helemaal áf.