Wellnesstuin met contrasten

De grote buitenruimte van deze voormalige tuinderswoning kreeg een veelzijdige en mondaine invulling. De uitstraling van de wellnesstuin doet de klassiek-landelijke bouwstijl eer aan, maar er werd ook gezorgd voor tegenwicht. Het riante bijgebouw, het luxueuze zwembad en het uitgebalanceerde groen vormen de fundamenten van het ontwerp.

Onthaasten in schoonheid

Het moderne bijgebouw contrasteert én harmonieert met de woning, en herbergt zowel wellnessfuncties als leefruimtes en een hypermoderne keuken. Glazen wanden doen de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Hier leef je op het ritme van de seizoenen, met plekjes bij de vleet om te loungen en van het uitzicht te genieten. Het bouwkundige zwembad, omgeven door keramische betonlooktegels en een hardhouten vlonderbaan, steelt de show.

 

Warme materialen, boeiend groen

Voor variatie tussen doorzicht en beslotenheid werden op strategische plekken wanden, frames en plantenbakken geplaatst. Het weelderige groen steekt mooi af tegen de overwegend grijze bestrating, terwijl het uitgekiende verlichtingsplan een magische en intimistische sfeer schept. Qua beplanting zien we vooral zuilvormige hoogstammen, siergrassen, klimplanten en heesters. Het geheel oogt luxueus en evenwichtig dankzij de ingetogen natuurpracht en hoogwaardige materialen zoals oudhollandse Schellevis, hardhout, zink en naadloze stuclook.