Werkwijze

Uw gedroomde tuin ontwerpen is geen haastklus. We nemen er graag de tijd voor en hanteren hiervoor een efficiënt stappenplan. Het ontwerpproces begint als een gezamenlijke zoektocht naar uw ideale tuin. Wij drukken er als designstudio onze creatieve en artistieke stempel op.

1

Vrijblijvende kennismaking (op locatie of in onze studio)

We luisteren naar uw wensen en ideeën, en tonen gerealiseerde projecten ter inspiratie. U vult vooraf een vragenlijst in. Zo vertalen we uw verwachtingen in een passend ontwerp.

2

Inventarisatie en opname groene en bouwkundige elementen

We doen een uitgebreide opname van de woning en elementen die eventueel behouden blijven. Met aandacht voor afmetingen, materialen, beplantingstypes, noem maar op. De overzichtstekening vormt de basis voor het conceptontwerp.

3

Conceptontwerp

Voorstelling en bespreking van een uitgebreide 3D-schets die in grote lijnen de complete indeling van uw tuin weergeeft. Tevreden met het resultaat? Dan zetten we onze creatieve wandeling voort.

4

Voorlopig ontwerp

Dit toont de details van uw tuin in realistische driedimensionale beelden – inclusief de plaats en uitwerking van wellness-elementen, erfafscheidingen, trappen en terrassen, verlichting en kleuren, noem maar op.

5

Definitief ontwerp

Deze tekening op schaal vormt de ‘bouwtekening’ voor de uitvoering van uw tuin. Met gedetailleerde maten, zichtlijnen, doorsneden en technische details – de leidraad voor uitvoering.

6

Beplantingsplan

Overzicht van de beplantingstypes, hoeveelheden en bijzonderheden. We houden rekening met uw esthetische eisen, besproken tijdens het voorlopige tuinontwerp.

7

Verlichtingsplan

We nemen dit al vroeg in het ontwerpproces op voor een optimale plaatsing van armaturen en lichtelementen. Zo geeft u een extra dimensie aan uw tuin.

8

Begeleiding

Intensieve begeleiding van concept tot uitvoering garandeert dat het resultaat overeenstemt met het goedgekeurde ontwerp. Indien gewenst, stellen we in overleg een stappenplan op met heldere prijzen.