Meesterwerk met wowfactor voor Philip en Bart

Philip en Bart kochten een casco penthouse in Amsterdam-Noord, met een terras van maar liefst 100 vierkante meter. Hoe maak je zo’n gigantische ruimte gezellig en intimistisch, met zoveel mogelijk comfort en zo min mogelijk inkijk? ‘Hier hebben we Erik voor nodig’, dacht Philip meteen. Een beslissing waar het koppel nog altijd ontzettend blij mee is. “Het is een meesterwerk geworden”, vertelt Philip. “Heel feeëriek, bijna niet in woorden uit te drukken.”

Erik luistert écht naar feedback. Hij neemt al je wensen mee in zijn ontwerp, en is niet te beroerd om bij te sturen als je daar om vraagt. Dat er ruimte is voor wisselwerking, maakt de samenwerking eens zo fijn.”

 

Veel vertrouwen en gemoedsrust

De opdrachtgevers hadden eerder al een beroep gedaan op Erik voor hun dakterras in Oud-Zuid. Ze waren tijdens een online zoektocht op Eriks ontwerpen uitgekomen, en die spraken hen direct aan. “Het basisontwerp lag er al, dus Erik heeft zich toen vooral over de inkleding ontfermd. Dat had hij zo onwijs goed gedaan, dat we voor onze nieuwe buitenruimte opnieuw bij hem gingen aankloppen.” 

Philip en Bart waren al vertrouwd met Eriks werkwijze en ontwerpproces. Philip: “Sommige architecten zijn zo overtuigd van hun ontwerp dat ze dat haast opdringen.

Gezien de riante oppervlakte moesten er enkele concessies worden gedaan op het vlak van materialen om het geheel betaalbaar te houden. “Bij Erik is alles top notch, onovertroffen luxueus. Hier en daar hebben wij uiteindelijk voor een ander materiaal gekozen, maar wél altijd gebaseerd op zijn idee. Hij adviseerde ons ook telkens over mogelijke alternatieven. Zijn bereidheid om aanpassingen te doen, waarderen we enorm.”

 

 

Een oplossing voor elke uitdaging

De grote oppervlakte bracht een aantal uitdagingen met zich, zoals een ‘ontsierende’ luchtkoker en inkijk van de bovenburen. “Erik vond voor alles de geknipte oplossing. De luchtkoker is netjes verwerkt in het terras. En het XL-schaduwdoek dat we eerst maar niks vonden, is een uitstekende keuze gebleken. Het zorgt voor de privacy die we verlangden. Ondanks de riante oppervlakte voelt ons terras beschut en knus. En we hebben alle comfort waarvan we droomden: van een buitenkeuken met eettafel tot een heerlijke zithoek. Kers op de taart is de outdoor badkamer. Niet gebruikelijk voor een terras in Amsterdam, maar het is een heuse spa geworden waar we veel plezier aan beleven.

DOWNLOAD DE INSPIRATIEGIDS

  • Het belang van een goed tuinontwerp – uw garantie op meer geluk en ontspanning
  • Een greep uit realisaties – een voorproefje van hoe uw tuin eruit kan zien
  • Klanten aan het woord – echte getuigenissen van trotse tuineigenaars

Contact