YOU ASK, WE ANSWER

VEELGESTELDE VRAGEN

Heeft u nog vragen over een tuinontwerp of over bijvoorbeeld onze werkwijze? Wellicht vindt u het antwoord hieronder. Staat uw vraag er toch niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Duidelijke afspraken
  • Uitstekende begeleiding
  • Transparante communicatie

De vragen die klanten ons vaak stellen, helder beantwoord:

Algemene zaken

Wat kost een een (tuin)ontwerp?

Er is jammer genoeg geen standaardprijs omdat de investering afhangt van verschillende factoren. Ten eerste: uw situatie en wensen. Ten tweede: de tuinontwerper of -architect. Zaken zoals kwalificaties, ervaring, reputatie, prijzen … spelen allemaal een rol. Ook de grootte van uw tuin heeft een invloed op de prijs. Al betekent dat niet per se dat een ontwerp voor een kleine tuin goedkoper is. Stadstuinen, daktuinen of patiotuinen vragen vaak meer creativiteit. De beperkingen van het stedelijke dwingen een tuinontwerper of -architect om slim om te springen met de beschikbare ruimte, zonder verlies van structuur en stijl.

De ervaring leert ons dat het budget een belangrijk gesprekspunt is tijdens de eerste kennismaking. Opdrachtgevers hebben er zelf vaak nog niet of nauwelijks over nagedacht. Begrijpelijk, want het is geen makkelijke vraag.

Wat kost een tuin die jullie ontwerpen?

Om u inzicht te geven in de kosten voor de realisatie van uw project, komt dit aspect ruim aan bod tijdens het kennismakingsgesprek. Tijdens het ontwerpproces zorgen we voor een uitgebreide kostenraming zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

De meeste tuinen die wij ontwerpen, zijn van hoog niveau op het vlak van kwaliteit, creativiteit en design. Ze zijn daardoor wat bewerkelijker in aanleg dan de gemiddelde tuin. Ook het ontwerp en de uitvoering ervan nemen meer tijd in beslag dan bij een ‘standaardtuin’.

Het goede nieuws: de investering in een high-end tuinarchitect verdient zichzelf terug in de uitvoering. We denken op voorhand over alles na, hanteren de juiste stappen en werkwijze, kiezen de beste en duurzaamste materialen. De uitvoering en begeleiding loopt gesmeerd zodat u zich nergens om hoeft te bekommeren. En uw tuin is tijdloos – u geniet er járenlang van.

Ik ben op zoek naar een exclusieve tuin. Waarom zijn jullie de juiste partij?

Erik van Gelder® ontwerpt ruim 20 jaar exclusieve tuinen. Dankzij onze specialisatie in high-end buitenruimtes, ons brede netwerk en onze samenwerking met uitvoerende partijen (wellness, architecten, interieur …) kunnen we in een vroeg stadium meedenken met het hele proces.

Al onze medewerkers blinken uit in hun vak, in empathie en enthousiasme. Ze beschikken over specifieke skills: tuin- en landschapsarchitectuur, plantenkennis, materialisatie, techniek, verlichting, projectmanagement … Samen vormen we een hecht en goed op elkaar ingespeeld team dat zich voor de volle 100 procent inzet om de dromen van onze klanten tot leven te brengen. Er komt een hoop kijken bij een exclusieve tuin. We vertellen u er in het kennismakingsgesprek graag meer over.

Wat is het beste moment om het ontwerpproces te starten?

In principe kunnen we het hele jaar een tuin aanleggen. Hou wel in het achterhoofd dat een goed tuinontwerp tijd vraagt en dat we in fases werken. Afhankelijk van de grootte van het project, moet u toch op een paar maanden rekenen om het ontwerp te realiseren, vóór we naar de uitvoering overgaan.

Hoe lang duurt het om een tuin aan te leggen?

De realisatie hangt vooral af van het ontwerp en de omvang van het project. Wilt u een zwembad en bijgebouw realiseren? Dan kost dat extra tijd. Een goede richtlijn voor de aanleg: tussen de 1 en de 6 maanden. Het ontwerpproces neemt 2 à 4 maanden in beslag.

Hebben jullie een showroom/showtuin die we kunnen bezoeken?

Jazeker! Maak gerust een afspraak om een kijkje te komen nemen in onze showtuin. We houden dan een kennismakingsgesprek en leiden u met plezier rond.

Wat houdt een kennismakingsgesprek in?

Voor het kennismakingsgesprek ontvangt u van ons inventarisatielijsten. Hoe vollediger u die invult, hoe beter wij het gesprek kunnen voorbereiden. We kunnen dan ook de juiste referentieprojecten selecteren om aan u voor te stellen en samen met u door te nemen.

Omdat uw project uniek is, maken we geen standaardofferte op basis van de oppervlakte. In een gesprek van een tot anderhalf uur ontdekt u onze visie en bespreken we uw wensen.

U vertelt ons wat u van uw tuin verwacht, van welke stijl u houdt, op welke manier u van uw tuin wilt genieten. Wij zoeken uit wat u inspireert, verkwikt of ontspant. We bekijken de ligging, de omgeving en de bouwstijl van uw woning.

We kunnen afspreken bij ons in de studio of op uw locatie.

Zijn jullie ook betrokken bij de uitvoering van het ontwerp?

Jazeker. We begeleiden het project tot het compleet is gerealiseerd zoals we het samen met u hebben ontworpen en bedacht.

Samenwerkingen

Werken jullie samen met architecten en interieurontwerpers?

Ja, we werken vaak samen met architecten en ontwerpers, interieurdesigners en bouwbegeleiders. Zo worden al in een vroeg stadium betrokken bij het ontwerpproces. Zeker met de integratie van wellness, zwembaden, bijgebouwen en andere bouwkundige elementen, is het fijn om met de architect te kunnen overleggen over bepaalde keuzes in het ontwerpproces.

Leveren jullie ook producten en tuinmeubelen?

Ook dat doen we. Onder eigen label ontwerpen we karaktervolle stukken die perfect aansluiten bij uw esthetische en functionele eisen. Van comfortabele loungemeubelen om u heerlijk in neer te vlijen, tot (vuur)tafels, buitenkeukens, verlichtingsarmaturen en designhaarden. Naast onze eigen collectie werken we nauw samen met hoogwaardige leveranciers van buitenmeubelen. We selecteerden een aantal hoogwaardige merken die uw buitenruimte extra cachet geven.

We willen een gastenverblijf bouwen in de tuin. Kunnen jullie dit realiseren?

Ja, Erik van Gelder® ontwerpt uw wellness- en bijgebouwen op maat, met een zwembad, sauna, jacuzzi of poolhouse. Om uw gastenverblijf of ander bijgebouw te realiseren volgens de regels van de kunst, werken we nauw samen met de beste specialisten en vakmensen.

Is een bouwvergunning verplicht voor een poolhouse?

Dat hangt af van de afmetingen en de locatie, maar in de meeste gevallen niet. U kunt het snel en makkelijk te weten komen via de vergunningscheck van de overheid. Toch nog twijfels of graag onze expertise inschakelen om de check in te vullen? Contacteer ons gerust. Tip: we hebben een vaste partner gespecialiseerd in vergunningsaanvragen. Na een eenvoudig vooronderzoek kan die indien nodig voor u de aanvraag op zich nemen.

 

Heb ik een vergunning nodig om een zwembad aan te leggen?

Meestal niet, maar het hangt opnieuw af van de locatie en de afmetingen. Doorgaans geldt dat u alleen een (bouw)vergunning nodig hebt als u ook een overkapping laat zetten. Ook als u in een monumentaal pand woont, of als er een beschermde boom moet verwijderd worden, kan een vergunning verplicht zijn. Voor sommige agrarische gebieden hebt u ook een vergunning nodig om een zwembad aan te leggen.

Doe vooraf de vergunningscheck via het omgevingsloket.nl om de regels in uw gemeente te kennen. Weet ook dat er nog specifieke regels en uitzonderingen zijn, zoals beperkingen in de binnenstad of archeologische eisen. Ga het altijd na bij uw gemeente zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Geeft u dit liever uit handen? Dat kan. We werken veel samen specialisten die deze materie op hun duimpje kennen.

Werkgebied

Werken jullie in heel Nederland?

Jazeker. In al deze steden en gemeenten vindt u tuinen van Erik van Gelder: Amsterdam, Laren, Heemstede, Amstelveen, Diemen, Blaricum, Zandvoort, Haarlem, Wassenaar, Utrecht, Bergen (NH), Zeist, De Bilt, Bilthoven, Voorschoten, Oostzaan, Hilversum, Woudenberg, Rotterdam, Leersum, Beek-Ubbergen, Maarssen, Coevorden, Druten, Beuningen, Oegstgeest, Warmerhuizen, Bergen op Zoom, Halsteren, Amersfoort, Zwijndrecht, Moergestel, Someren, Bolsward, Delft, Elst, Sint-Phillipsland, Apeldoorn, Erp, Harderwijk, Woudenberg, Heerde, Heerjansdam, Breskens, Badhoevedorp, Dordrecht, Son en Breugel, Gorinchem, Woerden, Volendam, Edam, Katwoude, Vinkeveen, Etten-Leur, Oostvoorne, Terneuzen, Warmond, Valkenswaard, Bentveld, Nieuwerbrug, Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Kralingen, Veenendaal, Sprundel, Beverwijk, Den Haag, Houten, Lent, Weert, Tiel, ‘s-Hertogenbosch, Gouda, Dokkum, Oldenzaal, Dronten, Vught, Boxmeer, Gendringen, Middelburg, Leerdam, Zaandijk, Naarden-Vesting, Breda, Zwolle, Alblasserdam, Waalwijk, Oud-Alblas, Bussum, Huizen, Rhenen, Eindhoven, Scherpenzeel, Wierden, Almelo, Enschede, Nuenen, Almere, Hengelo, Wezep,  Wijchen, Naarden, Voorschoten, Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Ugchelen, Twello, Vlissingen, Sevenum, Driebergen, Berkel-Enschot, Rijswijk, Abcoude, Nieuw-Vennep, ’s Gravenland, Zegge,  Goes, Hillegersberg.

Ik wil een project in het buitenland. Kan dat?

Dat is zeker mogelijk. We ontworpen en realiseerden al talloze internationale projecten. U vindt tuinen van Erik van Gelder op deze buitenlandse locaties (dichtbij en veraf): Schoten, Wieze Beveren, Antwerpen, Herk-de-Stad, Brugge, Essen, Kapelle, Brussel, Hulsthout, Retie, Zoersel, Houthalen, Tremelo (België) Alicante, San Pedro de Alcántara, Marbella (Spanje) St. Tropez, Paris (Frankrijk) L’Abergement, Genève (Zwitserland) Fentange (Luxemburg) Paramaribo (Suriname)

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor uw project buiten de landsgrenzen.

DOWNLOAD DE INSPIRATIEGIDS

  • Het belang van een goed tuinontwerp – uw garantie op meer geluk en ontspanning
  • Een greep uit realisaties – een voorproefje van hoe uw tuin eruit kan zien
  • Klanten aan het woord – echte getuigenissen van trotse tuineigenaars

“Wij streven in onze ontwerpen naar harmonie en synergie. Een tuin moet rust uitstralen, de ‘ruis’ verdrijven en alle elementen die de eenheid verstoren wegnemen.”

Contact