YOU ASK, WE ANSWER

VEELGESTELDE VRAGEN

Heeft u nog vragen over een tuinontwerp of over bijvoorbeeld onze werkwijze? Wellicht vindt u het antwoord hieronder. Staat uw vraag er toch niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Vragen beantwoord
  • Helder en duidelijk
  • Sprekende sfeermakers

De vragen die klanten ons vaak stellen, helder beantwoord:

Algemene zaken

Wat kost een een (tuin)ontwerp?

Er is jammer genoeg geen standaardprijs omdat de investering afhangt van verschillende factoren. Ten eerste: uw situatie en wensen. Ten tweede: de tuinontwerper of -architect. Zaken zoals kwalificaties, ervaring, reputatie, prijzen … spelen allemaal een rol. Ook de grootte van uw tuin heeft een invloed op de prijs. Al betekent dat niet per se dat een ontwerp voor een kleine tuin goedkoper is. Stadstuinen, daktuinen of patiotuinen vragen vaak meer creativiteit. De beperkingen van het stedelijke dwingen een tuinontwerper of -architect om slim om te springen met de beschikbare ruimte, zonder verlies van structuur en stijl.

De ervaring leert ons dat het budget een belangrijk gesprekspunt is tijdens de eerste kennismaking. Opdrachtgevers hebben er zelf vaak nog niet of nauwelijks over nagedacht. Begrijpelijk, want het is geen makkelijke vraag.

Wat kost een tuin die jullie ontwerpen?

Om u inzicht te geven in de kosten voor de realisatie van uw project, komt dit aspect ruim aan bod tijdens het kennismakingsgesprek. Tijdens het ontwerpproces zorgen we voor een uitgebreide kostenraming zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

De meeste tuinen die wij ontwerpen, zijn van hoog niveau op het vlak van kwaliteit, creativiteit en design. Ze zijn daardoor wat bewerkelijker in aanleg dan de gemiddelde tuin. Ook het ontwerp en de uitvoering ervan nemen meer tijd in beslag dan bij een ‘standaardtuin’.

Het goede nieuws: de investering in een high-end tuinarchitect verdient zichzelf terug in de uitvoering. We denken op voorhand over alles na, hanteren de juiste stappen en werkwijze, kiezen de beste en duurzaamste materialen. De uitvoering en begeleiding loopt gesmeerd zodat u zich nergens om hoeft te bekommeren. En uw tuin is tijdloos – u geniet er járenlang van.

Ik ben op zoek naar een exclusieve tuin. Waarom zijn jullie de juiste partij?

Erik van Gelder® ontwerpt ruim 20 jaar exclusieve tuinen. Dankzij onze specialisatie in high-end buitenruimtes, ons brede netwerk en onze samenwerking met uitvoerende partijen (wellness, architecten, interieur …) kunnen we in een vroeg stadium meedenken met het hele proces.

Al onze medewerkers blinken uit in hun vak, in empathie en enthousiasme. Ze beschikken over specifieke skills: tuin- en landschapsarchitectuur, plantenkennis, materialisatie, techniek, verlichting, projectmanagement … Samen vormen we een hecht en goed op elkaar ingespeeld team dat zich voor de volle 100 procent inzet om de dromen van onze klanten tot leven te brengen. Er komt een hoop kijken bij een exclusieve tuin. We vertellen u er in het kennismakingsgesprek graag meer over.

Wat is het beste moment om het ontwerpproces te starten?

In principe kunnen we het hele jaar een tuin aanleggen. Hou wel in het achterhoofd dat een goed tuinontwerp tijd vraagt en dat we in fases werken. Afhankelijk van de grootte van het project, moet u toch op een paar maanden rekenen om het ontwerp te realiseren, vóór we naar de uitvoering overgaan.

Hoe lang duurt het om een tuin aan te leggen?

De realisatie hangt vooral af van het ontwerp en de omvang van het project. Wilt u een zwembad en bijgebouw realiseren? Dan kost dat extra tijd. Een goede richtlijn voor de aanleg: tussen de 1 en de 6 maanden. Het ontwerpproces neemt 2 à 4 maanden in beslag.

Hebben jullie een showroom/showtuin die we kunnen bezoeken?

Jazeker! Maak gerust een afspraak om een kijkje te komen nemen in onze showtuin. We houden dan een kennismakingsgesprek en leiden u met plezier rond.

Wat houdt een kennismakingsgesprek in?

Voor het kennismakingsgesprek ontvangt u van ons inventarisatielijsten. Hoe vollediger u die invult, hoe beter wij het gesprek kunnen voorbereiden. We kunnen dan ook de juiste referentieprojecten selecteren om aan u voor te stellen en samen met u door te nemen.

Omdat uw project uniek is, maken we geen standaardofferte op basis van de oppervlakte. In een gesprek van een tot anderhalf uur ontdekt u onze visie en bespreken we uw wensen.

U vertelt ons wat u van uw tuin verwacht, van welke stijl u houdt, op welke manier u van uw tuin wilt genieten. Wij zoeken uit wat u inspireert, verkwikt of ontspant. We bekijken de ligging, de omgeving en de bouwstijl van uw woning.

We kunnen afspreken bij ons in de studio of op uw locatie.

Zijn jullie ook betrokken bij de uitvoering van het ontwerp?

Jazeker. We begeleiden het project tot het compleet is gerealiseerd zoals we het samen met u hebben ontworpen en bedacht.

Samenwerkingen

Werken jullie samen met architecten en interieurontwerpers?

Ja, we werken vaak samen met architecten en ontwerpers, interieurdesigners en bouwbegeleiders. Zo worden al in een vroeg stadium betrokken bij het ontwerpproces. Zeker met de integratie van wellness, zwembaden, bijgebouwen en andere bouwkundige elementen, is het fijn om met de architect te kunnen overleggen over bepaalde keuzes in het ontwerpproces.

Leveren jullie ook producten en tuinmeubelen?

Ook dat doen we. Onder eigen label ontwerpen we karaktervolle stukken die perfect aansluiten bij uw esthetische en functionele eisen. Van comfortabele loungemeubelen om u heerlijk in neer te vlijen, tot (vuur)tafels, buitenkeukens, verlichtingsarmaturen en designhaarden. Naast onze eigen collectie werken we nauw samen met hoogwaardige leveranciers van buitenmeubelen. We selecteerden een aantal hoogwaardige merken die uw buitenruimte extra cachet geven.

We willen een gastenverblijf bouwen in de tuin. Kunnen jullie dit realiseren?

Ja, Erik van Gelder® ontwerpt uw wellness- en bijgebouwen op maat, met een zwembad, sauna, jacuzzi of poolhouse. Om uw gastenverblijf of ander bijgebouw te realiseren volgens de regels van de kunst, werken we nauw samen met de beste specialisten en vakmensen.

Heb ik een bouwvergunning nodig voor mijn poolhouse?

In de meeste gevallen is het mogelijk om een poolhouse of bijgebouw in de tuin zonder vergunning te bouwen. Uiteraard is dit afhankelijk van de afmeting en de locatie. Zelf in 5 tot 10 minuten checken of u vergunningsvrij mag bouwen? Doe dan de vergunningscheck op deze website van de overheid. Heeft u twijfels bij het invullen van de vragen en/of wilt u onze expertise gebruiken bij het invullen van de check? Neem dan gerust contact met ons op.  Wij hebben ook een vaste partner (gespecialiseerd in vergunningsaanvragen) die na een eenvoudig vooronderzoek indien nodig de aanvraag van een vergunning kan doen.

Is er een vergunning nodig voor een zwembad in de tuin?

In de meeste gevallen is het mogelijk om een zwembad in de tuin zonder vergunning te realiseren. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de afmeting en de locatie. Normaal gezien heeft u alleen een (bouw)vergunning voor uw zwembad nodig wanneer u ook een overkapping laat zetten. Ook heeft u een vergunning nodig wanneer u in een monumentaal pand woont, of wanneer er bijvoorbeeld een beschermde boom uit de tuin verwijderd moet worden voor de bouw van het zwembad. In sommige agrarische gebieden heeft u ook een vergunning nodig. Het is daarom belangrijk om altijd een vergunningscheck te doen bij het omgevingsloket.nl om te controleren wat de specifieke regels zijn in uw gemeente. Daarnaast kunnen er ook specifieke regels en uitzonderingen gelden, zoals beperkingen in de binnenstad of archeologische eisen. U kunt altijd bij uw gemeente controleren of u een vergunning voor uw zwembad nodig heeft.

We werken veel samen met gespecialiseerde vakmensen op het gebied van vergunning checks en aanvragen die dit voor u uit handen kunnen nemen.

Werkgebied

Werken jullie in heel Nederland?

Ja we werken door het hele land.

U kunt onder andere opdrachtgevers en gerealiseerde tuinen en daktuinen van ons vinden in de volgende plaatsen: Amsterdam, Laren, Heemstede, Amstelveen, Diemen, Blaricum, Zandvoort, Haarlem, Wassenaar, Utrecht, Bergen (NH), Zeist, De Bilt, Bilthoven, Voorschoten, Oostzaan, Hilversum, Woudenberg, Rotterdam, Leersum, Beek-Ubbergen, Maarssen, Coevorden, Druten, Beuningen, Oegstgeest, Warmerhuizen, Bergen op Zoom, Halsteren, Amersfoort, Zwijndrecht, Moergestel, Someren, Bolsward, Delft, Elst, Sint-Phillipsland, Apeldoorn, Erp, Harderwijk, Woudenberg, Heerde, Heerjansdam, Breskens, Badhoevedorp, Dordrecht, Son en Breugel, Gorinchem, Woerden, Volendam, Edam, Katwoude, Vinkeveen, Etten-Leur, Oostvoorne, Terneuzen, Warmond, Valkenswaard, Bentveld, Nieuwerbrug, Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Kralingen, Veenendaal, Sprundel, Beverwijk, Den Haag, Houten, Lent, Weert, Tiel, ‘s-Hertogenbosch, Gouda, Dokkum, Oldenzaal, Dronten, Vught, Boxmeer, Gendringen, Middelburg, Leerdam, Zaandijk, Naarden-Vesting, Breda, Zwolle, Alblasserdam, Waalwijk, Oud-Alblas, Bussum, Huizen, Rhenen, Eindhoven, Scherpenzeel, Wierden, Almelo, Enschede, Nuenen, Almere, Hengelo, Wezep,  Wijchen, Naarden, Voorschoten, Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Ugchelen, Twello, Vlissingen, Sevenum, Driebergen Berkel-Enschot, Rijswijk, Abcoude, Nieuw-Vennep, ’s Gravenland, Zegge,  Goes, Hillegersberg.

 

Doen jullie ook projecten in het buitenland?

Ja in de afgelopen jaren hebben we heel wat internationale projecten ontworpen en gerealiseerd.

U kunt onder andere tuinen en projecten vinden van ons in Schoten, Wieze Beveren, Antwerpen, Herk-de-Stad, Brugge, Essen, Kapelle, Brussel, Hulsthout, Retie, Zoersel, Houthalen, Tremelo (België) Alicante, San Pedro de Alcántara, Marbella (Spanje) St. Tropez, Paris (Frankrijk) L’Abergement, Genève (Zwitserland) Fentange (Luxemburg) Paramaribo (Suriname)

We kunnen veel op afstand doen dus neem zeker contact op om een kennismaking te plannen.

DOWNLOAD DE INSPIRATIEGIDS

  • Het belang van een goed tuinontwerp – uw garantie op meer geluk en ontspanning
  • Een greep uit realisaties – een voorproefje van hoe uw tuin eruit kan zien
  • Klanten aan het woord – echte getuigenissen van trotse tuineigenaars

“Wij streven in onze ontwerpen naar harmonie en synergie. Een tuin moet rust uitstralen, de ‘ruis’ verdrijven en alle elementen die de eenheid verstoren wegnemen.”

Contact