Hier komt de titel van het blog.

“He blew us away!”, antwoordt Fabienne enthousiast op de vraag naar haar ervaring met Erik van Gelder. “Zijn eerste schets was een schot in de roos. En als je vandaag onze tuin ziet, dan is die haast identiek aan die schets. Een waanzinnig mooi resultaat.”

Doortastende aanpak

Fabienne en Michel hadden eerst hun huis onder handen genomen. Met de tuin was tenslotte niks mis. Bovendien wilden ze hem een tijdje ‘aanvoelen’ om te ontdekken wat er ontbrak en wat ze nu precies wilden. “Het was een volwaardige tuin”, vertelt Fabienne, “maar we vonden hem niet praktisch. Er waren geen leuke zit- en ligplekken. Zelf kwamen we er niet uit hoe we hem moesten aanpassen. Dus gingen we op zoek naar een tuinarchitect. Een publicatie van Erik van Gelder trok onze aandacht, en de projecten op zijn website haalden ons helemaal over de streep.”
Het eerste contact verliep telefonisch. Erik vertelde over zijn werkwijze en bezorgde het koppel een vragenlijst – nog vóór de kennismaking.

Alle wensen afgevinkt

Nadat Erik ter plekke was geweest en alles had opgemeten, stelde hij voor om van nul te beginnen en de tuin volledig leeg te halen. “Andere mensen zouden dat misschien zonde vinden, tot ze het resultaat zien”, aldus Fabiënne. Erik is vertrokken van een blanco blad – from scratch – en heeft een ontwerp gemaakt dat al onze wensen afvinkte.”

De werkzaamheden duurden ongeveer vier maanden. Sinds de zomer van 2021 geniet het koppel met volle teugen van hun nieuwe buitenruimte. Fabiënne: “De eerste keer dat mijn man de tuin in liep toen alles klaar was, zei hij: ‘Jeetje, het lijkt gewoon exact op de tekening!’

Leeftuin met Ibiza-vibes

Hoe ze hun tuin zelf zouden omschrijven? “Een verlenging van ons huis en een echte ‘leeftuin’ met Ibiza-vibes. Het is een soort buitenhuis geworden. Een oase. Een plek waar we alles kunnen doen wat we willen. Er is ruimte voor ontspanning, gezelligheid en feestjes. Om fijn te zitten, praten, koken, dineren, zwemmen … En de kinderen kunnen er ook chillen.”

Van dat ‘buitenhuis’ profiteren Fabiënne en Michel niet alleen ’s zomers. “In de zomer staat de deur non-stop open en zitten wij altijd in de tuin als het weer het toelaat. In de winter brengen we veel tijd door in de verwarmde binnenruimte met sauna. En vanuit ons huis hebben we een prachtig uitzicht op de tuin. We hebben er dus het hele jaar plezier van.”

Fijne samenwerking

“Hij heeft ons ook geholpen om de juiste hovenier te vinden. Wij kennen wel iets van tuinen, maar het is natuurlijk ons vakgebied niet. Hoe fijn is het dan om iemand te hebben die je van a tot z begeleidt. Iemand die sturend is op de juiste manier en de juiste toon. Een ontzettende fijne partner om mee samen te werken. Dat zie je aan het resultaat”, besluit Fabiënne.

DOWNLOAD DE INSPIRATIEGIDS

  • Het belang van een goed tuinontwerp – uw garantie op meer geluk en ontspanning
  • Een greep uit realisaties – een voorproefje van hoe uw tuin eruit kan zien
  • Klanten aan het woord – echte getuigenissen van trotse tuineigenaars

Contact