JURYLID

HOOG DESIGN AWARDS

  • ONLY
  • THE
  • BEST

Dit jaar was ik jurylid voor de HOOG DESIGN AWARDS. Samen met 5 andere geweldige juryleden hebben we de fantastische inzendingen beoordeeld. En geweldig evenement en wat geweldig om dit een keer mee te mogen maken. Een avond waar de crème de la crème van de industrie samenkwam, vol inspiratie, innovatie en stijl. Tijdens dit event kwamen alle top professionals uit de interieur- en tuinbranche samen en vieren we hun baanbrekende creativiteit en ontwerpen.

“Erik van Gelder is gekend voor zijn exclusieve buitenruimtes met een strakke structuur, harmonieuze contrasten en een overvloed aan beleving. Zijn handelsmerk: expertise, esthetiek en empathie. “Ik ben weliswaar ontwerper van tuinen, maar toch draait het voor mij vooral om ‘geluk uittekenen’. Een buitenruimte – hoe mooi ook – is pas geslaagd als ze bijdraagt tot het geluksgevoel van de opdrachtgever. Tuin- en landschapsarchitectuur houdt voor mij het midden tussen vakwerk en kunst, ontwerpkennis en creativiteit, inzicht en inleving. Ik beschouw mezelf als een gids voor mijn klanten, met hun noden en verlangens als kompas.”

Als voormalig winnaar van een HOOG.design Award en jurylid voor de editie 2023, zal Erik niet alleen kijken naar de schoonheid van de ontwerpen. Er moet ook een hartslag zijn, een zintuiglijke beleving die raakt, verwondert en inspireert. “Het is moeilijk in woorden te vatten, maar je voelt het meteen als het hele plaatje klopt.”

‘geluk uittekenen’

“Ik ben weliswaar ontwerper van tuinen, maar toch draait het voor mij vooral om ‘geluk uittekenen’. Een buitenruimte – hoe mooi ook – is pas geslaagd als ze bijdraagt tot het geluksgevoel van de opdrachtgever. Tuin- en landschapsarchitectuur houdt voor mij het midden tussen vakwerk en kunst, ontwerpkennis en creativiteit, inzicht en inleving. Ik beschouw mezelf als een gids voor mijn klanten, met hun noden en verlangens als kompas.”

ERIK VAN GELDER

Contact