Exclusief dakterras Rotterdam

Dit exclusieve dakterras ligt op de vierde verdieping van een monumentaal pand in Rotterdam. Bij de realisatie kwam heel wat technisch vernuft kijken, maar het resultaat is magnifiek. Het ontwerp hield rekening met álles: een waanzinnig uitzicht op de Rotterdamse skyline, een moderne en weelderige uitstraling, en maximaal comfort – blije bewoners én vogels.

Innovatief glas

In het glazen dakhuis met automatisch bedienbare lamellen prijkt op de achterwand een macro-opname van een paardenbloem in bloei. Glas is in deze realisatie een dankbaar materiaal om een gevoel van ruimtelijkheid te creëren. Maar het vormt ook een risico voor vogels. Daarom werd hier ‘vogelveilig’ glas toegepast: een innovatieve Uv-reflecterende coating die vermijdt dat vogels ertegenaan vliegen. De limoengroene glazen wanden worden onderaan uitgelicht met een led-streep.

Licht, groen en designmeubilair

De hardhouten parketvloer brengt sfeer en warmte. In de strakke witte potten staan dennen in een bijzondere vorm. Tot de andere planten behoren groenblijvende siergrassen, bamboe en een Japanse esdoorn, allemaal fraai uitgelicht met uplighters en voorzien van een bewateringssysteem. De loungezetels hebben een frame in staal en waterbestendige kussens die even mooi als praktisch zijn. In het lichtdoorlatende tafeltje in Corian® zitten led-panelen voor een sfeervolle, ietwat futuristische gloed.