Luxe tuinontwerp met zwembad

In Dronten met zijn lange kustlijn en heerlijke stranden is het vakantiegevoel nooit veraf. Dat geldt ook voor de sfeer die de buitenruimte van deze hypermoderne woning oproept: paradijselijk. Het luxe tuinontwerp bouwt verder op de architecturale kenmerken van de villa: chic, strak en met verrassende verhoudingen. Tel daar nog groene weelde bij en je krijgt een oogverblindend geheel.

Speelse ritmes, sereen gevoel

De woning valt op door afwisselende volumes – nu eens wit bepleisterd, dan weer grijs gemetst. Die kleuren werden doorgetrokken in de tuin: een mix van witte elementen en grijze verharding zoals grind, klinkers, Schellevis-tegels en beach pebbles. De verscheidenheid aan materialen en formaten oogt dynamisch. Toch heerst hier overwegend rust, dankzij goed gedoseerde proporties en krachtige groenstructuren. De Greenwood-vlonderbanen op enkele terrassen vormen een mooi tegenwicht en voegen warmte toe.

Stijl in een strak kleedje

Het zwembad is een aantrekkelijke blikvanger; de mondaine inrichting en aankleding versterken het grandioze gevoel nog. Zonnebaden, loungen, tafelen … alles gebeurt hier in stijl en met een maximum aan comfort. Let ook op de slanke pergola-elementen op meerdere plekken. Ze onderstrepen de bouwstijl van het huis, en bakenen zones op markante wijze af. Maatwerkelementen zoals de stuclookmuur met brievenbus en de wand met haard en houtopslag tonen de mate van detaillering in dit ontwerp. In dit luxe tuinontwerp is elke vierkante centimeter sfeerbepalend.