Harmonieus en contemporain

Voor deze opdracht kreeg Erik van Gelder volledig carte blanche, zowel op het vlak van indeling als aankleding en beplanting. De moderne villa met een sculpturale rieten kap versmelt naadloos met de landelijke omgeving. De tijdloze tuin is optimaal afgestemd op de bouwstijl. Het voluptueuze groen en de grijze bestrating zijn aanwezig in perfecte proporties.

Van subtiel tot opvallend

Het ontwerp gaat onopvallend op in zijn omgeving en straalt toch veel karakter uit. Het vertrekpunt was de verzonken en afdekbare spa, in een vlonder met ligbedden ernaast en een exclusieve buitendouche. Er heerst een rustige sfeer met veel organische en afgeronde vormen – van de diningset en de lounge tot de handgemaakte plantenpotten en robuuste keien. Strakke elementen in gepoedercoat aluminium zorgen voor afwisseling. Qua sfeerverlichting is er een mix van subtiele en in het oog springende armaturen zoals de Moonlight-lampen tussen de Ilex-bollen.

Afstemming op architectuur

De diverse ‘tuinhoekjes’, plantenbakken, verlichting … alles in deze tijdloze tuin is in lijn met de bouwstijl en de materialen van het huis. Zo vormen binnen en buiten een welluidend geheel. De gouden en oranje accentkleuren in het interieur, keren buiten terug in de elementen in cortenstaal. Die contrasteren dan weer prachtig met de stevige groene structuren – van haagbeuken en Portugese laurier tot steeneiken en halfstam perenbomen. Muurtjes in stuclook en palenwanden in meranti leiden de blik af of bieden net rustpunten. Om de bewoners nóg meer comfort te bieden, is alles geautomatiseerd: van verlichting tot beregening.