Evenwichtig design

De tuin bij deze klassieke woning met statige allures werd zorgvuldig ingericht met onderling verbonden zones die talloze functies bieden. Er heerst een perfecte balans tussen zon- en schaduwplekjes, stoere en delicate elementen, verharding en beplanting. Dat volmaakte evenwicht is een van dé kenmerken die Eriks ontwerpen hun kracht en charme geven.

Buitenleven maximaal benutten

Dicht bij de woning bevindt zich een elegante overkapping met een lange eettafel en een complete buitenkeuken in zwart staal en beton. Een pad in XL-maatwerktegels scheidt het eetgedeelte van de loungeruimte met weerbestendige meubels en een vuurtafel. Datzelfde pad leidt naar een graspartij, geflankeerd door steeneiken, meerstammige heesters en een veelzijdige beplanting. Die zorgt ervoor dat de tuin ook ’s winters het zien waard is. Dat treft, want de bewoners brengen een groot deel van het jaar buiten door.

Grenzeloos genieten

Aan de andere kant staat zon- en zwemplezier centraal. Het zwembad is omboord met terrastegels en Greenwood-vlonders. Hier is een zee van ruimte voor een tweede loungehoek met Heatsail Dome, en ligbedden om na het baden languit te genieten. De aluminium plantenbakken in verschillende uitvoeringen zijn rijkelijk gevuld met groene en kleurrijke beplanting. Bij de indeling van de tuin werd veel rekening gehouden met de symmetrie die de woning kenmerkt. Daardoor oogt de evenwichtige tuin sereen en harmonieus, ondanks de veelzijdige expressie van de diverse onderdelen.