Luxe tuin met overloopzwembad

De bewoners wilden een eigentijdse buitenruimte met glamour en internationale allure. Het ontwerp koppelt een strakke geometrie aan groen in een waaier van texturen. Ondanks de relatief beperkte oppervlakte, biedt deze tuin een zee van ontspanningsmogelijkheden. Lounge- en wellnessfaciliteiten, georganiseerd groen en symmetrie vormen de codewoorden. Het overloopzwembad is de kers op de taart.

Natuur en architectuur in balans

In de voor- en zijtuin past de verharding bij de materialen van de woning. De strenge contouren van plantenbakken en paden worden getemperd door organische beplanting. Achteraan zorgt een strak bepleisterde wand voor privacy, zónder een beklemmend gevoel. De blikvanger is het overloopzwembad met een luxueus mozaïek en een glazen rand. In de naastliggende overkapping met lamellendak huist de loungeruimte. De glazen schuifwand zorgt voor interactie tussen interieur en exterieur.

Fabuleus luxueus

In de overkapping werden talloze functies geïntegreerd: ingebouwde haard, barbecue, flatscreen-tv, buitenkeuken, hightech-muzieksysteem, noem maar op. Daarmee komt het ontwerp helemaal tegemoet aan de wensen van de opdrachtgevers. Om een mondaine ambiance te creëren, werd er gewerkt met hoogwaardige materialen, stemmige verlichting en designmeubelen. In deze tuin staan rust en ontspanning centraal, in een vormgeving waarin balans de boventoon voert.