Stadstuin met niveauverschillen

De belangrijkste eisen voor deze stadstuin: een ontwerp dat logisch aansluit op de woning, de diepte van de tuin onderstreept, inkijk beperkt en meerdere zit-, lounge- en eetplekjes biedt. Helemaal achterin onttrekken een oude beuk en esdoorn de achterliggende bebouwing aan het zicht. De hardhouten schutting met poort en een op maat gemaakte berging vormen een rustig eindpunt.

Volop plek om te genieten

De buitenruimte omvat drie royale terrassen. De loungehoek met buitensalon en vuurtafel op een hardhouten vloer grenst aan de woonruimte. Een hardhouten trap vangt het hoogteverschil op en vormt de toegang tot de lagergelegen zones. Hier bevindt zich een eetruimte met een buitenkeuken in hardhout en zwart staal. Erachter ligt een tweede loungeterras dat grenst aan een verhoogd vlonderterras met ligstoelen. De bestrating bestaat uit Schellevis-tegels en grijze split in stabilisatieplaten.

Afstemming op woning

Het ontwerp van deze stadstuin herhaalt materialen, kleuren en architecturale kenmerken van de woning voor een uniforme look. Zo refereren de vierkante bakken met Japanse esdoorns naar het patroon van drie deuren, en zijn de lijnen van de gevel en de zichtassen van het huis ook doorgetrokken in het ontwerp. De beplanting is overwegend groen, winterhard en met veel verschillende bladvormen. In de nazomer en de herfst zorgt de felgekleurde bloei van onder andere de Japanse esdoorns voor een prachtig schouwspel.